2 luni +1 saptamana = 3cm … mai mult decat aritmetica, viata!

Nu am crezut vreodata ca cifre simple vor fi atat de importante in viata noastra, ca ne vom masura timpul in zile, saptamani si luni, pentru ca apoi sa transformam totul in centimetri! Si ca voi trai o bucurie atat de mare la auzul unei cifre atat de mici!
Am fost la control; cu inima mica… acasa parea ba ca a crescut cu un cm, ba cu doi, ba deloc… nu stiam la ce sa ne asteptam. Cu emotii mari, am intrat in cabinet… cele 10-15 minute pana cand am trecut la masuratori le-am simtit ca pe un an intreg. Puiul meu de om, facut covrig in scaunel la doamna doctor, cu emotii mari si el. Si in sfarsit, a venit invitatia “Hai in cutie la masurat!”… si imediat apoi, confirmarea: “107 cm!” A crescut 3 cm! In doar 2 luni si 3 saptamani! Mai mult decat ne asteptam, mai mult decat se preconiza sub tratament (10-12 cm/an)! Si nu am cuvinte destule sa descriu ce am simtit si cata bucurie am vazut in ochii micutului nostru… nici el nu a stiut sa se exprime pana a doua zi, cand, mergand de mana sa luam o inghetata mi-a spus timid:
-“Mami, azi facem injectia la ora 6?”
– “De ce, dragul meu?”
– “Pai, daca o facem mai repede, poate cresc si mai mare!” In momentul acela am simtit toata emotia lui si speranta ca va creste.
A mai trecut o zi… si tot de mana, mergand catre piata, am trecut pe langa un adult cu nanism…
– “Mami, acela este un copil?”
– “Nu, dragul meu, este un om mare, un adult, care nu a putut face tratament ca tine si a ramas mic de statura”
– “Dar cum nu a putut face tratament? Nu a stiut?”… greu de raspuns…
Insa vad in fiecare zi cum este tot mai constiincios; cum vine seara ne intreaba cat e ceasul si are grija sa isi pregateasca singur tratamentul, sa se asigure ca nu uitam sau gresim vreo doza. Fara sa ne dam seama, micutul nostru pui de om devine tot mai responsabil de soarta lui si tot mai grijuliu. Iar acei 3 cm il fac sa isi doreasca si mai mult, sa simta ca are o sansa, ca se poate!
Iar pentru noi se adevereste inca o data faptul ca “diferenta sta in detalii”; detalii mici, de doar un cm, sau poate doar cativa mm, care intr-un an se vor aduna uimitor, iar baietelul nostru drag nu va mai fi catalogat drept “bebe” in parc, iar lumea nu il va mai privi cu neincredere cand raspunde “Nu sunt bebe, am aproape 6 ani!”
Uneori timpul nu se masoara doar in secunde, minute, ore, saptamani… ci poate doar in simpli centimetri! Iar numerele care conteaza nu au neaparat multe zerouri… uneori si 1, 2 sau 3 pot fi de o importanta vitala!
Povestea continua… cu un parcurs fericit, caci inca nu am ajuns sa ne gandim la final… acesta e doar inceputul!
 
Cu drag,
r.

  8 comments for “2 luni +1 saptamana = 3cm … mai mult decat aritmetica, viata!

      Lasă un răspuns

      Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *