Viața privită de la 125 de cm

Ultimii doi ani au trecut în fugă, cu “bune”, cu “rele”, dar cel mai important, cu muuult “normal”.
Copilul cu glas de miere și suflet de înger este școlar; a trecut deja pregătitoarea și acum ne pregătim de clasa I. Iar puiul mic e deja mare, atât de mare încât nu se mai vede nici o diferență între el și colegii lui. Injecția de seară este deja rutină zilnică (aș îndrăzni chiar să spun că urmează în curând pasul cel mare – să și-o facă singurel).
Acum 2 ani si jumătate, înainte să începem, vă povesteam AICI că puiul era reticent, iar noi începusem deja cu “calculele logistice: cine o să îi facă injecția seara daca ne vine ideea năstrușnică să ieșim și noi singurei, așa ca un cuplu, o seară? (nu mai vorbesc de un week-end întreg); cum o să plece el în tabară cu colegii?”

A fost greu, într-adevăr, căci timp de 2 ani nu a acceptat pe nimeni în afară de mine și tati să îi facă injecția. Iar prima tabără, cea de schi, a fost împreună cu mine; și cred că acela a fost momentul în care a realizat că ceva nu este așa cum trebuie… toți copiii stăteau împreună, el cu mama după el. A fost întrebat de ce și a explicat foarte deschis motivul, nu se rușinează deloc și nu consideră că are o problemă, ci doar o “situație” care necesită tratament. Când ne-am întors mi-a spus că la anul merge singur, fie că își va facel el singurel injecția, fie că i-o va face instructorul de schi, sau de ce nu, fratele mai mare. Următorul pas a fost să îl accepte pe bunicul, deoarece își dorea să mai meargă și el peste noapte la bunici, apoi pe un vecin al mamei mele, ca să poată sta la ea la munte.

Ca orice cursă lungă, ai nevoie de oameni de încredere în jurul tău. Iar micuțul nostru nu prea oferă ușor încrederea, însă a învățat să facă compromisuri, astfel încât să aibă parte de cât mai mult “normal” în viața sa.
Încă privește viața de jos în sus, însă parcă mai aproape de momentul în care va fi “de la egal la egal”

Cu drag,
r.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *