Zana primavara

A fost odata ca niciodata o zana, Zana Primavara. Si se ocupa aceasta de inflorirea copacilor, de rasarirea sorelui, de aparitia ghioceilor si de re-intoarcerea pasarilor calatoare.

Intr-o zi, vazu copiii ce plecau in vacanta.

-De ce sa nu imi iau si eu o vacanta? Eu m-am ocupat mereu de aducerea primaverii si in rest, le ajutam pe celelalte zane cu pregatirea altor anotimpuri, alegandu-ma cu nimic. De data aceasta, imi voi lua si eu o vacanta, se gandi aceasta.

Strecurandu-se intr-un ghiozdan, pleca intr-o scurta vacanta. Copilul ce avea acel ghiozdan se ducea la bunici, unde avea o casa mare.  Zana isi facu culcus sub patul baiatului, folosind pe post de perna o bucata de paine si ca plapuma, niste praf.

Cand se intoarse, florile erau ofilite, copacii desfrunziti, pasarelele triste si ghioceii disparuti.

-Ce s-a intamplat, soro? intrebara celelalte zane.

-De ce ai plecat? Stii ca noi nu suntem la fel de indemanatice ca tine la controlarea anotimpurilor! Ajuta-ne!

Cand auzi ca celelalte zane nu puteau controla anotimpurile fara ajutorul sau, afla de ce nu a avut niciodata o vacanta, deoarece lumea avea nevoie de ea. De indata se apuca de munca: re-inflori copacii, goni nori de pe cer, chema ghioceii la soare si spuse florilor sa se deschida.

De atunci, primavara, cand Zana Primavara e in vacanta, vremurile sut urate, iar cand se intoarce, totul se coloreaza cu viata.

 

(A.S. Pirojoc)

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Warning: Use of undefined constant php - assumed 'php' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/puideomr/public_html/wp-content/themes/arcade-basic/single.php on line 26