Pentru unii din noi “pas cu pas” inseamna “cm cu cm”

A venit si ziua Controlului… emotii mari pentru noi, parintii, un control normal, “la doamna doctor care ma masoara” pentru Vlad. Inca de dimineata m-am tot gandit la cei 2 cm masurati de noi si cum vor fi ei interpretati… cumva in sufletul meu ceva nu se lega si m-am lamurit ce era acel “ceva” la control: cei 2 cm erau de fapt 1 cm si 1 mm (da, in situatia aceasta si 1 mm se masoara si conteaza!). Doar atat a crescut micutul nostrum in ultimele 4 luni!

Decizia nu a intarziat – incepem evaluarile, analizele, stimularile axei IGF/GH (dozaje de hormon de crestere), RMN, tot ce este nevoie ca sa ajungem in final la un diagnostic.

I-am povestit si lui, ca “e mare ca varsta, dar inca mic de inaltime” si trebuie sa facem analize ca sa il ajutam sa creasca… e vesel, accepta usor ideea, si ma intreaba cu glasul lui de miere: “Cand ne internam, mami? Maine?” Nu e nerabdator, vrea doar sa fie auscultator, sa inteleaga si sa invete. Ma duce cu gandul la o discutie avuta cu el acum o saptamana, cand vroia neaparat sa se joace cu fratele sau la Wii. Am incercat sa-I explic faptul ca jocul fratelui sau e pentru copii mai mari ca el, de peste 7 ani si mi-a raspuns zambind, cu o blandete si un echilibru extraordinar pentru un micut de 4 ani: “Mami, eu pot sa invat! Stiu ca Andi o sa ma ajute sa-mi explice. Si eu o sa stau cuminte si o sa fiu atent si o sa invat, promit!” L-am lasat… si s-a straduit sa invete… Vrea sa invete si sa citeasca, tot cu ajutorul fratelui sau. Vrea sa fie mare si pentru el “mare” nu se masoara in cm ci in fapte. Fie ca invata sa framante paine alaturi de mine, sau sa joace un joc complicat pentru a fi langa fratiorul lui, puiul de om creste… si cresterea lui se masoara in experiente de viata!

E uimitor sa vezi atata intelegere intr-un corp atat de mic! Uneori si noua ne e greu sa-l consideram “mare”, insa ne ajuta el mereu, cu blandete si argumente uimitor de bine structurate, sa ne convinga ca nu acel 1 mm conteaza!

 

Si ma uit in urma si imi dau seama ca micul nostru om creste… mai mult in fiecare zi, mai mult decat putem sa ne dam noi seama.

 

Cu drag,

r.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Warning: Use of undefined constant php - assumed 'php' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/puideomr/public_html/wp-content/themes/arcade-basic/single.php on line 26