Curajul se masoara in zambete, nu in centimetri 

Azi mi-am luat inima in dinti si am dus ingerasul la dentist… De ce? Pai lipsa hormonului de crestere ne-a “ajutat” sa avem si o deficienta de smalt pe maselute si pe canini… Ne spalam pe dinti, folosim pasta cu fluor, dar trebuia sa ajungem si aici, din pacate… déjà in locurile unde nu are smalt au inceput sa apara cariute.
 
Zis si facut. Facem planul de ieri, stie puiul ca mergem la dentist, il iau de la gradi, unde are grija sa imi arate ca s-a spalat dupa masa… ajungem.
 
– “Mami, si ce o sa facem?”
 
– “Pai o sa se uite la dintisorii tai”
 
– “Si mergem la echipajul 1 sau 2?” 🙂 (cabinetele erau numerotate… fiind totul alb probabil ca era ca o naveta spatiala)
 
– “La 1”… eu cu emotii mai mari ca el… O sa stea cuminte? O sa poata sa il consulte?
 
Intram… El, vesel, sare direct pe scaun. Doamna Dr., o minune de om, incepe sa-I povesteasca… despre cum o sa ii numere dintisorii, despre oglinda magica in care vede daca sunt sanatosi… si, deloc surprinzator, hop, vedem o cariuta! Povestea continua: ca i-a ramas putina ciocolatica acolo, si o sa-l spele putin (cu freza 🙂 ), dar inainte ii da un pic de dulceata de capsuni (anestezicul local) si apoi ii da sa bea dintisorului (anestezia cu ac) ca sa il adoarma… a! si sa nu uitam de domnul “Setila” (aspiratorul) care bea apa cu care il spala, ca sa nu se inece… Si uite asa, copilul meu de 4 ani, cuminte foc, fara sa zica nimic, sta cu gurita deschisa sa rezolvam problema. La sfarsit, surpriza maxima! “Ce culoare vrei sa fie plastilina pe care ti-o pun pe dinte? Albastra, verde, roz?” (spre rusinea mea nici nu stiam ca au aparut “plombite” colorate pentru copii) “Pai roz vreau” Ha! Uite asa are baiatul meu prima plombita (roz!) si prima experienta fericita la dentist.
 
Mi-a fost tare teama de momentul asta, inca din prima clipa in care am observat ca I se “cojeste” smaltul… Afectiunea se numeste “distrofie de smalt” si apare frecvent la copiii cu insuficienta de hormon hipofizar.
 
Uf, am scapat cu bine! Si ce credeti? O sa rezolvam si celelalte maselute si caninii!
 
Cu drag,
 
r.
 
P.S. Multumiri Doamnei Dr. Andreea Alexandru – Smile Experts!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *